zondag 22 juni 2008

4e Mars van de Genie

Om 7.15 uur pikte ik Daniël op en reden we richting Kruibeke, gekend om zijn flamboyante burgemeester. De 11e Genie, die gekazerneerd is in Burcht richt hier zijn 4e Mars van de Genie in. We zijn wel even benieuwd naar de accommodatie voor de wandelaars maar dat blijkt hier zeer dik in orde te zijn en we worden supervriendelijk ontvangen. Mijn herinneringen gaan even terug naar mijn legerdienst (1971-‘72), welke ik ook bij de Genie volbracht maar dan in het Duitse Westhoven.
Na een korte babbel met enkele bekenden gingen we van start voor de eerste ronde, want we keerden na een rondje van 8 km terug naar de startzaal. Het werd een rondje huizen kijken langs Burcht en Kruibeke. We mochten dan ook even een blik werpen op openluchtbeiaard van Burcht, de enige openluchtbeiaard in België.
De 32 resterende kilometers brachten ons via de polders naar Bazel en het kasteel van Wissekerke waar we een controlepost hadden.
Het werd een prachtige wandeldag onder ideale weersomstandigheden met uitstekend verzorgde rustposten. Voor herhaling vatbaar dus.
Voor het fotoverslag : http://picasaweb.google.com/clement.coclez/2008621Kruibeke

Geen opmerkingen: